Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Κανόνες του Δρόμου

- artist: Parablev -


Οι 6 κανόνες της Ατραπού
- Κανόνες του Δρόμου -

1.    Ο Δρόμος διανύεται στο πλήρες φως της ημέρας, που ρίχνεται στην Ατραπό από εκείνους που γνωρίζουν και οδηγούν. Τίποτε δεν μπορεί τότε να κρυφτεί και σε κάθε στροφή, ο άνθρωπος πρέπει ν`αντιμετωπίζει τον εαυτό του.
2.    Πάνω στον Δρόμο το κρυμμένο αποκαλύπτεται. Ο καθένας βλέπει και γνωρίζει την φαυλότητα του καθενός. Κι όμως, δεν υπάρχει μ`αυτή την μεγάλη αποκάλυψη, αποστροφή, αμοιβαία περιφρόνηση, ταλάντευση. Ο Δρόμος ξανοίγεται μέσα στο φως.
3.    Πάνω στον Δρόμο αυτό δεν περιπλανάται κανείς μόνος. Δεν υπάρχει βία, βιασύνη. Και όμως, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Κάθε Προσκυνητής, γνωρίζοντάς το, επιταχύνει τα βήματά του προς τα εμπρός και βρίσκεται περικυκλωμένος από τους συνανθρώπους του. Μερικοί κινούνται μπροστά. Αυτός ακολουθεί. Μερικοί έρχονται πίσω. Ρυθμίζει το βήμα του. ΔΕΝ ταξιδεύει μόνος.
4.    Τρία πράγματα πρέπει ν`αποφεύγει ο Προσκυνητής. Να φορά μια κουκούλα, ένα πέπλο που κρύβει το πρόσωπό του από τους άλλους. Να κρατά ένα κανάτι νερό που περιέχει αρκετό μόνο για τις δικές του ανάγκες. Ν`ακουμπά ένα μπαστούνι στους ώμους χωρίς κύρτωμα για να κρατιέται.
5.    Κάθε Προσκυνητής πάνω στον Δρόμο πρέπει να μεταφέρει μαζί του ό,τι χρειάζεται. Ένα μαγκάλι για να ζεσταίνει τους συνανθρώπους του. Ένα λυχνάρι για να ρίχνει τις ακτίνες του επάνω στην καρδιά του και να δείχνει στους συνανθρώπους του την φύση της κρυμμένης του ζωής. Ένα πουγγί χρυσάφι, που δεν σκορπίζει πάνω στον Δρόμο, αλλά το μοιράζεται με τους άλλους. Ένα σφραγισμένο δοχείο όπου μεταφέρει όλη του την έφεση για να την ρίξει στα πόδια Εκείνου που περιμένει να τον χαιρετίσει στην Πύλη – ένα σφραγισμένο δοχείο.
6.    Ο Προσκυνητής, καθώς βαδίζει πάνω στον Δρόμο, πρέπει να έχει το ανοιχτό αυτί, το χέρι που δίνει, τη σιωπηλή γλώσσα, την αγνή καρδιά, τη χρυσή φωνή, το γρήγορο πόδι και το ανοιχτό μάτι, που βλέπει φως. Ξέρει πως δεν ταξιδεύει μόνος.

Djwhal Khul