Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ζειν ...


Η επερχόμενη Πανσέληνος, μεταξύ άλλων, θα υπενθυμίσει σε όλους μας την έννοια της "παιδικότητας", μέσα από την βαθύτερη ανάγκη μας για περισσότερη αρμονία και εσωτερική γαλήνη καθώς ζούμε το αναπόφευκτο και πολυαναμενόμενο Τέλος μιας σκοτεινής εποχής.

Η αυθεντική προσφορά, είτε προς τον εαυτό μας είτε προς τους άλλους, εκδηλώνεται μονάχα μέσα από την Καρδιά που γνωρίζει την τέχνη του να ζεί και να μοιράζεται. Προσφορά δεν είναι μόνο τα χρήματα ή τα υλικά αγαθά. Ποτέ δεν θα μπορέσει κανείς ν`αγοράσει ένα ειλικρινές χαμόγελο, μια αυθόρμητη αγκαλιά, ένα γλυκό βλέμμα, ένα τρυφερό χάδι, μια ευγενική χειρονομία, έναν καλό ακροατή που ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει ή έναν άνθρωπο που νοιάζεται πραγματικά και χωρίς καμία υστεροβουλία. Καθώς διανύουμε περίοδο Καρμικών αποπληρωμών, το θετικό Κάρμα δεν προκύπτει από την ποσότητα, η πρόθεση είναι που μετράει πάνω απ`όλα. Αν συνοδεύεται και από πράξεις, τόσο το καλύτερο, καθώς αυτές "σφραγίζουν" την προσφορά στο υλικό πεδίο.

Κάθε φορά που προσφέρεις, εκτός από το αντικείμενο της προσφοράς σου, δίνεις στον παραλήπτη και την δυνατότητα της αποδοχής, του καλλιεργείς την ικανότητα να λαμβάνει και έτσι τον καθιστάς κοινωνό της έννοιας της αφθονίας. 
Έχεις παρατηρήσει πόσοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον τρόπο να λάβουν, πόσοι δεν είναι ανοιχτοί στην προσφορά οποιασδήποτε μορφής, οπουδήποτε κι αν προέρχεται; Αυτό είναι ίσως το βασικότερο γνώρισμα εκείνων που δίνουν υπερβολικά, χωρίς ποτέ να προσφέρουν στον εαυτό τους αντίστοιχα ώστε η ζυγαριά του δίνω & παίρνω να στέκεται ισορροπημένη. Άλλοι αρνούνται να πάρουν από φόβο μήπως και "υποχρεωθούν", γνωρίζοντας ότι έτσι θα νιώθουν μόνιμα ότι χρωστούν και ότι θα πρέπει να ξεπληρώσουν. Κάποιοι δίνουν μονάχα για να χειραγωγήσουν, τυλίγοντας με δεσμά τους άλλους έτσι ώστε να τους υποτάξουν και να τους εξαρτήσουν από το δόσιμο. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι πως οτιδήποτε προσφέρεται με δόλιο τρόπο, ακυρώνεται και διαγράφεται σα να μην έγινε ποτέ.

Η τέχνη του ζειν δεν μαθαίνεται εύκολα, γι`αυτό και στις επόμενες μέρες θα πάρουμε μια γεύση του τι σημαίνει η παιδικότητα εκείνη που έχουμε λησμονήσει. Πρόκειται για την πηγαία καλόβουλη αθωότητα καθώς η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που δεν έχει ακόμη δηλητηριαστεί από την χωριστικότητα ενός μυαλού εκπαιδευμένου να τεμαχίζει την πραγματικότητα σε καλά και κακά, όμορφα και άσχημα, άσπρα και μαύρα κομμάτια. Γι`αυτό και μπορεί να την δεί όπως ακριβώς είναι, χωρίς να την κρίνει. Αυτή η άνευ όρων αποδοχή, εξασφαλίζει την βιωματική εμπειρία της μαγείας που θαυμάζει καθετί ζωντανό και νιώθει αναπόσπαστο τμήμα του Όλου.


Στις μέρες που έρχονται, καλό είναι να θυμάσαι πού και πού ότι τίποτα απολύτως δεν σου ανήκει. Όλα ανήκουν σε όλους, όλα είναι εδώ για να μοιράζονται δίκαια, έτσι ώστε όλοι να βιώσουν αυτά που έχουν ανάγκη για να εξελιχθούν. Το δικαίωμα στη ζωή είναι αναφαίρετο και η αφθονία εξασφαλίζει για κάθε οντότητα αυτά που χρειάζεται για τις σε δοσμένο χρόνο και χώρο επιλεγμένες της εμπειρίες. Η παράβαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων επιφέρει σοβαρές συνέπειες, αργά ή γρήγορα. Οι γελοίοι νόμοι των ανθρώπων που ακυρώνουν δικαιώματα και αρνούνται να συμμορφωθούν και να συντονιστούν με τους Κοσμικούς Νόμους θα έχουν το τέλος που τους αξίζει, μέσα από μια μη αναστρέψιμη ανατροπή, σύντομα.

Φρόντισε τις ανάγκες σου, αλλά διαχώρισέ τις από τις επιθυμίες σου, κράτησε τις αποστάσεις σου από τα περιττά και όσα εξυπηρετούν το "φαίνεσθε". Όλα ανεξαιρέτως τα επιτεύγματα εξαπατούν, μην επιτρέπεις στον κόσμο των φαινομένων να σε παρασύρει στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του. Ψάχνε για την ουσία στο καθετί, μέχρι να νιώσεις εκείνη την γαλήνη που μπορείς ενστικτωδώς να εμπιστευθείς χωρίς καμία αμφισβήτηση.
Φρόντισε τις ανάγκες των άλλων, πρόσεξε όμως να μην επιτρέψεις να γίνεις χαλάκι εξώπορτας που θα σκουπίζουν τα πόδια τους, κράτησε τις απαραίτητες ισορροπίες, μείνε μακριά από κάθε υπερβολή και πάνω απ`όλα ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου πριν προσφέρεις οτιδήποτε, σε οποιονδήποτε. Αν δεν μπορείς να προσφέρεις μέσα από μια ξάστερη και ειλικρινή Καρδιά, καλύτερα για σένα να μην προσφέρεις ούτε ψίχουλο.

Τίποτα δεν έρχεται τυχαία να μας συναντήσει αυτή την περίοδο.
Όλα προσθέτουν και κάτι ακόμα, μέχρι να συμπληρωθεί η εικόνα και όλοι μας να καταλάβουμε πλέον ότι σιγά σιγά χτίζουμε μια νέα πραγματικότητα καθώς βιώνουμε μια συνεχόμενη προτροπή προς νέα παραδείγματα και νέες αντιλήψεις.
Ο υλισμός που τα τελευταία χρόνια βάλλεται διαρκώς μέσα από τις οικονομικές συνθήκες, μας δίνει την ευκαιρία να επαναπροσεγγίσουμε τις ανάγκες μας και ν`απομακρυνθούμε από τις υπερβολές των εγωιστικών μας επιθυμιών. Οτιδήποτε στηρίχτηκε πάνω στην πλάνη της "ιδιοκτησίας" έχει ήδη τεθεί σε μια πολύ σκληρή δοκιμασία μέχρι να εξαγνιστεί από κάθε κρυφό κίνητρο χειραγώγησης συνειδήσεων και εξαπάτησης.

Στοχάσου αν θες πάνω στην φράση: ουκ εν τω πολλώ το ευ (σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα). Πρόκειται για ένα κλειδί που ανοίγει πολλές πόρτες, χρήσιμες και πραγματικά αναγκαίες σ`έναν κόσμο που πνίγεται και ψυχορραγεί μέσα στο σκοτάδι που ο ίδιος γέννησε και έθρεψε με το αίμα της Ανθρωπότητας και ολόκληρης της Φύσης.

Οι παλιές δοξασίες πεθαίνουν η μια μετά την άλλη, μαζί με τους ψεύτικους θεούς τους.
Το Φως έρχεται και οι σκιές εξαφανίζονται.
Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο πολυπόθητο σημείο.
Οι ευκαιρίες δίνονται σε όλους ανεξαιρέτως.
Ο καθένας επιλέγει το μέλλον του.

Και έτσι Είναι.- artist: satiiiva -