Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Αναδρομές ...


Ένα από τα βασικότερα όπλα στην φαρέτρα του ανθρώπου που συνειδητά επιλέγει να εξελιχθεί και να προοδεύσει, είναι η αντίληψη των Κοσμικών ρυθμών και ο συντονισμός του μαζί τους. Η καλλιέργεια του εσωτερικού περιβολιού, απαιτεί γνώση που εφαρμόζεται μεθοδικά και πειθαρχημένα. Τίποτα θετικό δεν θ`αναπτυχθεί τυχαία, κανένας καρπός δεν θα έρθει αν δεν ακολουθήσουμε την ροή της ενέργειας και δεν κάνουμε αυτό που μας ζητείται κάθε φορά, στην ώρα του.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην περίοδο που διανύουμε και που ο απόηχός της θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με τους ανάδρομους πλανήτες.
Ο όρος "ανάδρομος πλανήτης" είναι στην ουσία αδόκιμος, καθώς κανένας πλανήτης δεν φρενάρει ξαφνικά και αποφασίζει για μια περίοδο να κινηθεί σε ανάποδη τροχιά. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται στην δική μας γωνία θέασης των πλανητών καθώς η τροχιά της Γαίας είναι ελλειπτική. Η ενεργειακή εκπομπή των πλανητών έρχεται σ`εμάς με διαφορετικό ρυθμό, κάτι που ονομάζουμε ανάδρομη κίνηση. Όταν οι πλανήτες είναι ορθόδρομοι, η ενέργειά τους εστιάζεται κυρίως στον συνειδητό νου και συνεπώς ευνοεί την δράση μας στο εξωτερικό πεδίο, ενώ όταν είναι "ανάδρομοι" η ενέργεια αφυπνίζει το υποσυνείδητό μας και ανάλογα τις ποιότητες του κάθε πλανήτη, βιώνουμε μια στροφή εντός και μια συχνά επιτακτική ανάγκη για ξεκαθαρίσματα των απωθημένων / αποθηκευμένων εμπειριών μας. Οποιαδήποτε ανεπεξέργαστη βιωματική εμπειρία παραμένει εκεί, αργά ή γρήγορα προκαλεί διαταραχές καθώς καθετί άλυτο μας στοιχειώνει σαν φάντασμα και μας ακολουθεί σαν σκιά, ενώ προβάλλεται διαρκώς στην συνειδητή μας καθημερινότητα, απαιτώντας την αποκατάστασή του. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας για καθετί που βιώσαμε, θ`αναγκαστούμε ν`αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα που νιώσαμε, χωρίς ν`αρνούμαστε να πούμε τα πράγματα με τ`όνομά τους, ανεξάρτητα πόσο επώδυνο ήταν το αρχικό γεγονός που επιλέξαμε ν`απωθήσουμε στα αζήτητα. Η αντιμετώπιση της αλήθειας, έτσι όπως ακριβώς είναι, αποτελεί την μοναδική δίοδο προς την απελευθέρωση και την εσωτερική μας ενοποίηση.


H περίοδος αυτή, θα φέρει γεγονότα που θ`αφυπνίσουν παλιές και ξεχασμένες μνήμες με απώτερο σκοπό να καταχωρηθούν στη συνείδησή μας μέσω της άνευ όρων αποδοχής τους. Οι δυσάρεστες εμπειρίες είναι αναπόφευκτες καθώς ζούσαμε σ`έναν κόσμο βουλιαγμένο στην άγνοια και την πνευματική αμνησία. Όμως, οφείλουμε στον εαυτό μας να θυμηθούμε ότι η παρουσία μας εδώ αποτελεί μια αυστηρά προσωπική μας επιλογή και δεν έχει καμία σχέση με μια αόριστη τυχαιότητα ή κάποιον καταναγκασμό. Ήρθαμε να βιώσουμε την ψευδαίσθηση της χωριστικότητας, ήρθαμε για να γνωρίσουμε τι σημαίνει να ξεχνάς ποιος είσαι, από πού έρχεσαι και γιατί βρέθηκες εδώ. Οι εμπειρίες που συσσωρεύσαμε στην διάρκεια αμέτρητων αιώνων και αλλεπάλληλων, διαδοχικών ενσαρκώσεων, τα ίχνη που αφήσαμε σε δοσμένο χώρο και χρόνο, καλούμαστε τώρα να τα σβήσουμε αφομοιώνοντάς τα μέσω της αποδοχής. Το υποσυνείδητό μας είναι η προσωπική μας αποθήκη, είναι ο τόπος που όλα μας τα βιώματα παραμένουν με κάθε λεπτομέρεια  και περιμένουν την στιγμή που θα στραφούμε εκεί και θα τα εξαγνίσουμε από κάθε ενοχικό πέπλο με το οποίο είναι καλυμμένα. Κάθε ενοχή, απ`όποια κοινωνική συνθήκη (ήθη και έθιμα) κι αν προέρχεται στην πορεία μας γενικά, είναι φράγμα που υψώνεται ανάμεσα σ`εμάς και την εμπειρία, κάτι που δεσμεύει την ενέργεια, την αντιστρέφει και την μετατρέπει σε φοβίες και μπλοκαρίσματα πολλών ειδών, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, αναπόφευκτα.

(Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή μας να εμπλακούμε στην εξέλιξη του γήινου πεδίου θα βρεθούν σε προηγούμενες αναρτήσεις).

  
Από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι τον Σεπτέμβρη, πολλές και διάφορες "εκπλήξεις" θα εμφανιστούν για τον καθένα, ανάλογα το ψυχικό του πρόγραμμα αλλά και τα όποια άλυτα σημεία παραμένουν στις αποσκευές του. Γεγονότα ξαφνικά και απροειδοποίητα, περίεργες συμπτώσεις και συγκυρίες, ιδιαίτερες συναντήσεις και γνωριμίες, οριστικοί χωρισμοί και διαφοροποιήσεις αλλά και πολλές αναχωρήσεις. Κάθε γεγονός, με τον τρόπο του, θ`αφυπνίζει μνήμες του παρελθόντος στο σήμερα και μέσω συνειρμών θα αναδύονται στη συνείδηση βαθιά καταχωρημένες και ξεχασμένες εμπειρίες που θα εμφανίζονται μπροστά μας "συμβολικά" αλλά το ίδιο αυθεντικά. Για όσους παραμένουν ανυποψίαστοι και ανενημέρωτοι για τα όσα συμβαίνουν αυτή την χρονική περίοδο σε παγκόσμια κλίμακα, τα γεγονότα αυτά θα είναι το λιγότερο σοκαριστικά καθώς θα τους ωθούν με δύναμη για να βρεθούν σε εσωτερικά τους σημεία που δεν νιώθουν έτοιμοι ν`αντιμετωπίσουν και θα προτιμούσαν ν`αναβάλουν επ`αόριστον. Για όσους έχουν ήδη επιλέξει τον εξαγνισμό τους με σκοπό την ανύψωσή τους στο επόμενο επίπεδο συνείδησης, η όλη διαδικασία δεν τους είναι άγνωστη και οι διάφορες κρυμμένες λεπτομέρειες που αφορούν σε προηγούμενα βιώματά τους και θα έρθουν τώρα στην επιφάνεια θα είναι ευπρόσδεκτες και θα τους προσφέρουν την δυνατότητα να επιταχύνουν τον ρυθμό τους, όταν με το καλό την ολοκληρώσουν.


Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μπορεί να βοηθηθεί αν γνωρίζει και θυμάται τα εξής:

- Κάθε εμπειρία, ανεξάρτητα αν είναι καταχωρημένη με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, είναι επιλεγμένη από εμάς σε συνεργασία με τους Πνευματικούς Οδηγούς μας και την ανώτερη Ψυχική μας όψη της συνείδησης που ονομάζεται Ηλιακός Άγγελος.

- Όλες μας οι ενσαρκώσεις ανεξαιρέτως, αποτελούν μέρος του συνολικού προσωπικού σχεδίου ανάπτυξης και κανένα τμήμα τους δεν είναι τυχαίο, τα έθνη, οι οικογένειες, τα ήθη και έθιμα της εκάστοτε κοινωνίας, το επίπεδο της γενικής ή και ειδικής εκπαίδευσης που δεχθήκαμε, οι ομάδες που ενταχθήκαμε, οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι εχθροί, οι έλξεις και οι απωθήσεις, κ.ο.κ., κανείς και τίποτα δεν εμφανίζεται άνευ λόγου αλλά και αιτίας.

- Κάθε ενσάρκωση ξεκινάει από το σημείο που σταμάτησε η προηγούμενη, ανεξάρτητα πόσα γήινα χρόνια μεσολάβησαν από τότε. Οποιοδήποτε "επίτευγμα" μας ακολουθεί και υπάρχει πάντα στις αποσκευές μας, για να το χρησιμοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε. Ταλέντα και δεξιότητες συνυπάρχουν με τις ποιότητες και ιδιότητες που δεν καταφέραμε ν`αναπτύξουμε και θα συναντάμε κάθε φορά τον εαυτό μας ως αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών. Από την διανοητική μας ανάπτυξη μέχρι τον σωματότυπο που φέρουμε, όλα είναι αποτελέσματα που θα κληθούμε να βελτιώσουμε ή/και ν`ανατρέψουμε, ανάλογα την αναζήτησή μας αλλά και την έφεσή μας για πρόοδο. 

- Ένας "άναρχος παράγοντας" υπάρχει πάντα, αλλά το κατά πόσο θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί στη ζωή μας και να μας στρέψει σε λάθος μονοπάτια, εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο συνειδητοί είμαστε στις επιλογές μας και το τι είδους αξίες υπηρετούμε. Η Θέληση είναι ένα πανίσχυρο όπλο και μαζί με την Ελεύθερη Βούληση που είναι αναφαίρετο δικαίωμα στο Σύμπαν που κατοικούμε, αν εφαρμοστούν εστιασμένα και για το καλό όλων, καμία δύναμη δεν είναι ικανή να μας αποτρέψει από τον στόχο μας και να μας απομακρύνει από τον προορισμό μας, ανεξάρτητα πόσα εμπόδια θα υψωθούν στον δρόμο μας για να μας καθυστερήσουν, να μας αποδυναμώσουν και να μας αποθαρρύνουν.

- Κάθε "ρόλος" που παίζουμε, σε κάθε ενσάρκωση, είναι και μια ευκαιρία, μια δυνατότητα για περισσότερη και βαθύτερη εμπλοκή με το τρισδιάστατο πεδίο της ψευδαίσθησης. Κάθε ρόλος έχει δύο όψεις που επιλέγουμε διαδοχικά να βιώσουμε, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τον ρόλο στο σύνολό του. Κάθε ακρότητα, κάθε φανατισμός που βλέπουμε γύρω μας, σε οποιαδήποτε κοινωνική έκφραση, είναι συνήθως η ανάγκη να ολοκληρωθεί μια εμπειρία, ένας ρόλος, ή, αποτελεί την μία όψη του ρόλου, που σημαίνει ότι στο μέλλον ο ρόλος θ`αντιστραφεί καθώς η Ισορροπία και η επιλογή της μέσης οδού που αποβλέπει στη συνεργασία και στην καλή θέληση είναι ο απώτερος σκοπός κάθε επιλογής μας, ενώ απομακρυνόμαστε αργά και σταθερά από το δίπολο θύτη/θύματος και κάθε χωριστικότητα.


Κάθε φορά που αναγκαζόμαστε ν`ανακαλέσουμε στην μνήμη μας περασμένες εμπειρίες με σκοπό να τις αποκαταστήσουμε στην πραγματική τους διάσταση και ν`απελευθερώσουμε τον δρόμο μας από εμπόδια, κάνουμε μερικά παραστρατήματα που καλό είναι να μάθουμε ν`αποφεύγουμε.

Το παρελθόν έχει πεθάνει, ό,τι έγινε, έγινε, αυτό είναι η ουσιαστική αλήθεια. Όταν όμως αφυπνίζονται μνήμες, φέρνουν μαζί τους και συναισθήματα του τότε, με αποτέλεσμα να αναβιώνουμε έναν παλιότερο εαυτό που δεν έχει συνήθως καμία σχέση με τον εαυτό που σήμερα αναγνωρίζουμε. Το λάθος μας είναι ότι κοιτάζουμε εκείνο τον εαυτό με τα σημερινά μας μάτια και τον κρίνουμε συνήθως αυστηρά και αρνητικά βασιζόμενοι στο σημερινό μας επίπεδο αυτοσυνείδησης, κάτι πολύ άδικο αλλά και ανόητο. Αιτία αυτής της στάσης μας είναι ο εγωισμός μας, το ψεύτικο προσωπείο μας που αρνείται να παραδεχθεί ότι δεν τα γνωρίζει όλα, δεν μπορεί να τα ελέγξει όλα και δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στην "αποτυχία του πειράματος". Ο εγωισμός μας / το εγω / η σκιά / το λανθάνον πρόσωπο, αναπτύσσεται ως αγωγός μέσω του οποίου θα γίνουμε γνωστοί στον κόσμο των φαινομένων, διοχετεύοντας τις αναζητήσεις, τις ανάγκες αλλά και τις ανακαλύψεις και τα επιτεύγματά μας σε αυτόν. Προκύπτει ως αναγκαιότητα καθώς σε κάθε μας ενσάρκωση βιώνουμε μια διαγραφή της συνολικής μας μνήμης και συνεπώς ξεκινάμε κάθε φορά από την αρχή, σε μια επώδυνη και δύσβατη διαδρομή με σκοπό να θυμηθούμε τον εαυτό μας, να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας και ενάντια σε κάθε αντιξοότητα να φτάσουμε στον προορισμό μας. Η προσωπικότητα αυτή, είναι κάθε φορά χτισμένη με τα υλικά του τόπου γέννησής μας και όλων των στοιχείων που μας προσφέρονται, μαζί με τα ψυχικά αποθηκευμένα μας υλικά των προηγούμενων ενσαρκώσεων που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση, σε κάτι σαν ύπνωση που σταδιακά ξυπνάει, κάθε φορά όλο και πιο σύντομα σε σχέση με τον γήινο χρόνο. Θυμήσου ότι ακόμα και οι πιο ανεπτυγμένες Πνευματικά Οντότητες που ενσαρκώθηκαν, χρειάστηκαν να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εκπαίδευση με σκοπό ν`αφυπνίσουν τις μνήμες σχετικά με την αποστολή τους, π.χ. ο Ιησούς που πέρασε πολλά χρόνια στην Αίγυπτο και αλλού, ως εκπαιδευόμενος στις μυστηριακές σχολές της εποχής.

Το Φως είναι καλά κρυμμένο μέσα στο πηχτό σκοτάδι της γήινης υλικής διάστασης και ο πειραματισμός είναι αναπόφευκτο στοιχείο για τον αναζητητή που πασχίζει να βρεί τον δρόμο του ανάμεσα σε πολλές παγίδες που έχουν στηθεί σε κάθε του βήμα με σκοπό να τον αποτρέψουν από την ανύψωση και να τον καθηλώσουν στο γήινο πεδίο, τις αλλεπάλληλες ενσαρκώσεις και τον αμείλικτο Νόμο του Κάρμα. Τόσο οι αρνητικές όσο και οι θετικές πράξεις έχουν ένα αντίτιμο που περιμένει ν`αποπληρωθεί στον χρόνο που εμείς επιλέγουμε, όταν είμαστε έτοιμοι. Οι κοινωνίες των ανθρώπων ήταν πάντα βουτηγμένες στην άγνοια που έχει επιβληθεί εδώ και πάρα πολλούς αιώνες από τις επικυρίαρχες οντότητες που απομυζούν αυτό το πεδίο. Η "εκπαίδευση" που δίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, είναι ένας χάρτης πλοήγησης επίτηδες σχεδιασμένος με λάθη και ανακρίβειες που οδηγούν σε βράχια και ερήμους, με σκοπό να παγιδεύσουν τον αναζητητή μέσα σε ασφυκτικά νοητικά πλαίσια και -ισμούς φυλακές της συνείδησης που σε καμία περίπτωση δεν τον βοηθούν ν`ανυψωθεί καθώς η αλήθεια απουσιάζει και οι "γνώσεις" είναι το λιγότερο ελλειπείς, διανθισμένες με πολύ ψέμα. Αν ο κόσμος αυτός είχε να προσφέρει γνώση με ανώτερο επίπεδο το 100, όσα γνωρίζουμε μας τοποθετούν από το 1 μέχρι το 10, στην καλύτερη περίπτωση.

Συνεπώς, καμία αυστηρότητα, καμία επίκριση και κατηγόρια δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως κανένας φανατισμός και καμία απολυτότητα για το τι είναι τι δεν ευσταθεί, αν φυσικά κατανοήσουμε το μέγεθος του σκοταδισμού που ακόμα βιώνουμε, σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι όλα είναι εργαλεία και τίποτα παραπάνω, εργαλεία που μας έδωσαν τροφή και κράτησαν το ενδιαφέρον μας αμείωτο για όσους αιώνες χρειάστηκε το Κοσμικό Σχέδιο να φτάσει στην σημερινή του ολοκλήρωση.   


Με βάση όλα τα παραπάνω, μπορείς ν`αντιληφθείς έστω και αμυδρά το μέγεθος της εξαπάτησης που επί σειρά αιώνων έχουμε υποστεί, όλοι ανεξαιρέτως και, βάσει αυτού, προκύπτει μια αναγκαιότητα με την σήμανση του επείγοντος, μπροστά στην περίοδο που τώρα βιώνουμε: οφείλεις να Συγχωρέσεις τον Εαυτό σου, εδώ και τώρα, για όλες τις εμπειρίες στις οποίες υποβλήθηκες. 

Ό,τι κι αν έρθει τώρα στην επιφάνεια της συνείδησής σου, ρίξε επάνω του το Φως της Αγάπης, αγκάλιασέ το, αποδέξου το ως αναπόσπαστο τμήμα της παρουσίας και εξέλιξής σου στο γήινο πεδίο και άφησέ το να πάρει την θέση του ανάμεσα στις άλλες εμπειρίες σου, χωρίς κανένα πρόσημο να το ξεχωρίζει. 

Όλες μας οι εμπειρίες θ`αποκατασταθούν στην πραγματική τους διάσταση στο κοντινό μέλλον, μέσα από την αφύπνιση που έρχεται να μας συναντήσει και να μας τοποθετήσει στο Φως που πάντοτε μας ανήκε και που ποτέ δεν αποχωριστήκαμε, όσο βαθιά κι αν πιστέψαμε σε κάτι τέτοιο μέσω των 5 αισθήσεων που έκαναν κάθε μας εμπειρία να φαντάζει πιστευτή και "αληθινή". Κάθε καταχωρημένος πόνος θα σβήσει από την συνείδηση, κάθε εφιάλτης θα διαλυθεί, κάθε σκιά θα χαθεί μπροστά στο Λαμπρό Φως που ήδη κατέρχεται στον πλανήτη και σε ολόκληρο το Σύμπαν που κατοικούμε. Αυτό που θα παραμείνει δικό μας για πάντα, θα είναι το απόσταγμα του συνόλου των εμπειριών που θα θέσουμε στην υπηρεσία του Κοσμικού Σχεδίου, διδάσκοντας σε άλλους τρισδιάστατους κόσμους που θα βρίσκονται σε ανάλογο εξελικτικό στάδιο.

Όπως σύντομα θ`αντιληφθούμε πέρα από κάθε αμφισβήτηση, καθετί που συμβαίνει αυτή την περίοδο που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια, μας προετοιμάζει για το πιο σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία αυτού του πλανήτη: πρόκειται για τον οριστικό αποχαιρετισμό της 3ης διάστασης και το πέρασμά μας στην 5η διάσταση και σε μια Εποχή Χωρίς Προηγούμενο.
Η αποκατάσταση των εμπειριών της διαδρομής μας μέσω των ενσαρκώσεών μας εδώ, μας δίνει την ευκαιρία να απαλλαγούμε από περιττές αποσκευές που όλοι λίγο-πολύ μεταφέρουμε και απελευθερωμένοι ν`ανυψωθούμε για να συναντήσουμε το Πεπρωμένο μας. Αποκαθιστώντας τις εμπειρίες μας, στην ουσία αποδομούμε τους προσωρινούς γήινους εαυτούς μας για να επανασυνδεθούμε με την αληθινή μας Υπόσταση, εκείνη που απωλέσαμε κατά βούληση με σκοπό να εμπλακούμε στις ενσαρκώσεις με απώτερο σκοπό την υπηρεσία μας στο Κοσμικό Σχέδιο.

Η Ανύψωση θα γίνει σε πρώτη φάση κατανοητή μέσα από την σταδιακή χρονική μετατόπιση, όπου κάθε βίωμα θ`απομακρύνεται όλο και πιο γρήγορα από την συνείδηση και την μνήμη, σα να έγινε μήνες πριν, ενώ παράλληλα η αίσθηση του χώρου θα μοιάζει σαν κάτι φευγαλέο με το οποίο κάθε σύνδεση είναι αόριστη.

Όλες οι δυσεπίλυτες εμπειρίες και οι πληγές τους μπορούν να θεραπευθούν μια για πάντα και η Συγχώρεση ν`ανοίξει τον δρόμο που όλοι έχουμε ήδη κληθεί να βαδίσουμε για να βρεθούμε στον προορισμό μας:

Στην Αυθεντική, στην Ανιδιοτελή και άνευ όρων Αγάπη για τον Εαυτό μας, μέσα στον οποίο θα συναντήσουμε το καθετί που Υπάρχει και θ`αναγνωρίσουμε την Υπέρτατη Ενότητα που ποτέ δεν χάθηκε και που πάντα μας περίμενε να επιστρέψουμε.
Το γιορτινό τραπέζι έχει στηθεί και μας περιμένει, γεμάτο με Δώρα που δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε.
Η πρόσκληση έχει δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως.
Και ο καθένας αποφασίζει αν θα φορέσει τα "καλά" του ρούχα για να παραστεί και να τιμήσει τον Εαυτό του αλλά και τους Οικοδεσπότες του, ή αν θ`αρνηθεί την πρόσκληση και θα διαλέξει κάτι άλλο, κάπου αλλού.
Όλες οι επιλογές θα γίνουν σεβαστές.

Αυτό είναι Όλο.


- gif artist: Matt W. Moore -