Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Πρόθεση ...


Νέα Σελήνη σήμερα, στις 15:17, στο ζώδιο του Ταύρου.
Ξεκίνημα για καθετί που μας απασχολεί αλλά που δεν θα αποδώσει καρπούς όσο γρήγορα τους αναμένουμε. Υπομονή είναι το ζητούμενο, όπως αρμόζει και στον Ταύρο που παρόλο ότι την κατέχει, συχνά την ξεχνάει και βιάζεται, με αποτέλεσμα να παγιδεύει τον εαυτό του σε συνθήκες που θα μπορούσε να είχε αποφύγει. 


Με τις καθημερινές μας επιλογές, υφαίνουμε το πεπρωμένο (= πεπραγμένο) που αργά ή γρήγορα θα συναντήσουμε. Τίποτα δεν χάνεται, καθώς κάθε σκέψη, λόγος και πράξη φέρουν την ενεργειακή μας υπογραφή και πάντα επιστρέφουν στην αρχική πηγή εκπόρευσής τους, πολλαπλασιασμένα.

Βασικό ζητούμενο σε κάθε περίοδο έναρξης, είναι οι ξεκάθαρες προθέσεις που θα δώσουν το στίγμα των γεγονότων για τις επόμενες 14 μέρες αλλά ο απόηχός τους θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη.
Οι προθέσεις είναι καλό, συνετό και ωφέλιμο να ζυγίζονται κάτω από τον Κοσμικό Νόμο της Αβλάβειας. 
Η ενσυναίσθηση είναι καθοριστικός παράγοντας καθώς βρίσκουμε το θάρρος να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση του άλλου ή των άλλων δίπλα μας και ν`αναρωτηθούμε για το είδος των συνεπειών που οι επιλογές και οι πράξεις μας θα επιφέρουν.
Τα κίνητρα μέσα απ`όπου αποφασίζουμε οτιδήποτε, οφείλουμε να τα έχουμε εκθέσει στο Φως της συνείδησής μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε το γιατί που κρύβεται πίσω από κάθε μας κίνηση ή και αδράνεια επίσης.
Η περίοδος που ξεκινάει σήμερα έχει Θηλυκές ιδιότητες και θα εστιάσει τον καθένα μας στον εαυτό του κυρίως, όπου και θα κληθούμε να κατανοήσουμε το πόσο τον φροντίζουμε αλλά και τον τρόπο που το αποδεικνύουμε. Οι ενέργειες που δεχόμαστε δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, φέρνουν βαθιά κόπωση μαζί με μια κυκλοθυμική διάθεση που θέλει πολλή προσοχή στην διαχείρισή της, καθώς είναι πολύ εύκολο να κάνουμε προβολές στο περιβάλλον μας αναζητώντας ευθύνες έξω από εμάς, για οτιδήποτε δυσάρεστο νιώθουμε. Κανείς και τίποτα δεν "φταίει", όλα είναι μέρος του Συμπαντικού Σχεδίου που εξελίσσεται ραγδαία για ολόκληρο τον πλανήτη. Η διαχείριση των ενεργειών μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας και όλα τα σκοτεινά του σημεία, τις ανεπάρκειές μας αλλά και το ψυχικό μας απόθεμα δύναμης. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να παραμείνουμε εστιασμένοι και να γνωρίζουμε πως αυτά που συμβαίνουν είναι αναπόφευκτα και ισχύουν για όλους.

Το μυστικό αυτής της περιόδου θα βρεθεί στην μη εμπλοκή με τα ξεσπάσματα των ανθρώπων γύρω μας, οι αποστάσεις είναι βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η εσωτερική αρμονία και έτσι να μην χαθούν ισορροπίες που δύσκολα αποκτώνται κάτω από τα αλλεπάλληλα κύματα που μας στέλνει το Σύμπαν με σκοπό να μας αφυπνίσει.

Φρόντισε τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, μείνε μακριά από κάθε αρνητικότητα και απέφυγε να παίζεις το παιχνίδι της εμπλοκής μέσα από εγωιστικές αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς. Τα κίνητρα του καθένα τώρα, θα φέρουν έντονα αποτελέσματα και συνέπειες που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες, στην περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρα και ζυγισμένα με συνείδηση και συνέπεια απέναντι σε ανώτερες αξίες. 
Η ακαμψία και η επιμονή του Ταύρου στις χαμηλότερες οκτάβες συνείδησης, καλό και αναγκαίο είναι να μεταστοιχειωθούν σε ευκαμψία και ευελιξία απέναντι στις συνθήκες που ενδέχεται να είναι σοβαρά προκλητικές, μέσα από τις ανάγκες που παραμένουν ακάλυπτες και μπορεί να εκδηλωθούν ωμά προς κάθε κατεύθυνση. Η ύλη, το χρήμα και οι απολαύσεις κάθε είδους θα έρθουν στο προσκήνιο και θα μπούν κάτω από το μικροσκόπιο για ν`αποδείξουν το κατά πόσο προάγουν ή οπισθοδρομούν. Και πάλι, ο καθένας θα συναντήσει τον εαυτό του και όσο κι αν προσπαθήσει ν`αποφύγει τις ευθύνες του και να ρίξει το φταίξιμο αλλού, τόσο πιο δυσάρεστα θα είναι αυτά που τον περιμένουν στους επόμενους μήνες που όλα θ`αρχίσουν να ξετυλίγονται, ειδικά από τις 20 του Μάη και μετά.

Προσέχεις λοιπόν και παρατηρείς με σκοπό να αντιληφθείς πού βρίσκεσαι και αν αυτό το σημείο σου αξίζει, 
ή θα μπορούσες να έχεις απαλλαγεί από περισσότερα φορτία που κουβαλάς και έτσι να ανυψωθείς και να ελευθερωθείς.
Μείνε στο Κέντρο της Συνείδησής σου και απομακρύνσου από κάθε αρνητικότητα.
Φρόντισε τον εαυτό σου στοργικά και ειρηνικά
και όλα θα πάνε καλά.


- gif artist: Chemical Sister -