Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Λογαριασμοί ...


Σήμερα ξεκίνησε μια περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και θα θέσει σε δοκιμασία τον τομέα των σχέσεών μας, με τους άλλους αλλά κυρίως με τον εαυτό μας. Πρόκειται για μια περίοδο Καρμικής αποπληρωμής παλιών λογαριασμών που εκκρεμούν, κάτι που όσο παραμένει έτσι, δυσκολεύει κατά πολύ την πρόοδό μας με τον ίδιο τρόπο που μια αθεράπευτη πληγή θα εμπόδιζε όλες μας τις κινήσεις.
Όπως έχεις ίσως διαβάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, ο παλιός κόσμος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποσύνθεσης, ο χρόνος πλέον είναι κάτι φευγαλέο και αόριστο, ενώ ο χώρος αποτελεί μια συνθήκη στην οποία δεν δίνουμε πια και τόση σημασία. Ίσως το βιώνεις, ίσως όχι, αλλά και πάλι, δεν έχει καμία σημασία. Πολλά συμβαίνουν που δεν γνωρίζουμε, όμως πολλά έχουμε την ικανότητα ν`αντιληφθούμε αν οι εσωτερικές μας αισθήσεις είναι αφυπνισμένες και σε εγρήγορση. Καθώς οι δομές καταρρέουν, οτιδήποτε μας συνδέει με τον παλιό κόσμο πρέπει τώρα να διαλυθεί και όλες οι γέφυρες να γκρεμιστούν. Όλα τα χρέη, θετικά και αρνητικά πρέπει τώρα ν`αποπληρωθούν για να ελευθερωθεί ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί με σκοπό να συνδεθούμε και να συντονιστούμε με το καινούριο που αναδύεται. Κάθε απλήρωτο χρέος είναι αλυσίδα, φραγμός και εμπόδιο στον δρόμο μας.
Πολλοί ερμηνεύουν το Κάρμα μονοδιάστατα, ως χρέος απέναντι στους άλλους, κάτι που αφαιρεί την πιο ουσιαστική του έννοια, του χρέους απέναντι στον εαυτό μας. Άλλοι του αποδίδουν πολύ σκληρή και τιμωρητική διάσταση, χωρίς να διευκρινίζουν ότι οποιοσδήποτε σκέφτεται, μιλάει και πράττει κατά παράβαση του βασικού Κοσμικού Νόμου της Αβλάβειας, ζεί σε πλήρη δυσαρμονία με την ίδια του την φύση και αυθεντική υπόσταση. Αυτό συμβαίνει κατά κανόνα όταν η σκιά μας, η προσωπικότητα, το λανθάνον προσωπείο μας έχει την απόλυτη εξουσία στη ζωή μας. Με όπλο του ένα ξεχειλισμένο από στενά νοητικά πλαίσια και δόγματα μυαλό, προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία και να υποτάξει τα πάντα και τους πάντες κάτω από την θέλησή του. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας στάσης, είναι καταγεγραμμένα σε τόμους Ιστορίας, γεμάτους πόλεμο, φόνο, εγωισμό, αδικία, μίσος, εκμετάλλευση, καταστροφή, ασέβεια απέναντι στους Κοσμικούς Νόμους και απαξίωση της Ζωής.
Οτιδήποτε κάνουμε στους άλλους, το κάνουμε στον εαυτό μας και συνεπώς, στον εαυτό μας χρωστάμε επανόρθωση, συγχώρεση και συμφιλίωση πρώτα απ`όλα και όλους.


Στην αυγή του χρόνου όπου και ξεκίνησε ο καθένας μας τις ενσαρκώσεις του στο Γήινο Πεδίο, μια βασική "εκπαίδευση" έλαβε χώρα. Καθώς οι περισσότεροι ερχόμαστε από άλλους κόσμους, μακρινούς Γαλαξίες και πολιτισμούς, έχουμε βιώσει μια πραγματικότητα που ελάχιστη σχέση έχει με την Γήινη, κάτι που ισχύει τόσο για την αντίληψη του εαυτού μας και γενικά του Σύμπαντος, όσο και για τον τρόπο διαχείρισης των κοινωνιών. Ζούσαμε σε ανώτερες διαστάσεις, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και αναλάβαμε μια αποστολή: να βοηθήσουμε την Γαία να ανυψωθεί στην 5η διάσταση, απ`όπου και κατέπεσε όταν καταλήφθηκε. Η 3η διάσταση είναι αφόρητα πυκνή και χαμηλά κραδασμική, συγκριτικά με την καταγωγή μας. Για να καταφέρουμε να ενσαρκωθούμε εδώ, η προϋπόθεση ήταν να χαμηλώσουμε τους κραδασμούς μας, να μειώσουμε το Φως μας σε επίπεδο που θα αχνόφεγγε στο πηχτό γήινο σκοτάδι. Έτσι, οι δύο πρώτες ενσαρκώσεις μας επιλέχθηκαν σε συνθήκες του δίπολου θύτη/θύματος, ώστε να βιωθεί βαθύς πόνος, τέτοιος που θα διέγραφε σχεδόν τις μνήμες μας και θα μας βούλιαζε στο πεδίο αυτό, αγκιστρωμένους στο Νόμο του Κάρμα και αναγκασμένους σε αλλεπάλληλες ενσαρκώσεις μέχρι το πλήρωμα του χρόνου, το σημείο που σήμερα βρισκόμαστε.
Η πρωταρχική και διττή αυτή πληγή αποτελεί και το ενοχικό σύνδρομο πάνω στο οποίο έχουν θεμελιωθεί τα περισσότερα θρησκευτικά δόγματα που μας κατηγορούν ως εκ γενετής αμαρτωλούς που για να εξαγνιστούν οφείλουν να πεθαίνουν μέσα σε λουτρά αίματος, σφάζοντας ο ένας τον άλλον σε κάποιου το όνομα.


Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας και με την ευλογία αρκετών, ταυτόχρονα ανάδρομων πλανητών, θα μας δώσει την ευκαιρία να θυμηθούμε τα χρέη μας, να επαναπροσεγγίσουμε τις παλιές όψεις του εαυτού μας σε δοσμένο χώρο και χρόνο, έτσι ώστε να κατανοήσουμε την ουσία των πράξεών μας. Μνήμες γεγονότων θ`αναδυθούν από τις βαθιές στοές του υποσυνείδητου μέσα από αφορμές που θα τους δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να εμφανιστούν στο συνειδητό νου. Τίποτα δεν θα είναι τυχαίο, συναντήσεις, αναμνήσεις, όνειρα, οράματα, γεύσεις, μυρωδιές, όλα θα προσθέσουν από ένα κομμάτι στο πάζλ της ψυχικής μας διαδρομής. Με την αποδοχή όλων ανεξαιρέτως και χωρίς καμία επίκριση / κατάκριση ή προσπάθεια αποφυγής τους, τα κομμάτια θα προστίθενται ένα προς ένα μέχρι να συμπληρωθεί η εικόνα μπροστά στα μάτια του καθένα που τώρα θα συναντήσει τον αυθεντικό εαυτό του, με σκοπό να τον αναγνωρίσει και να ενοποιηθεί μαζί του, διευρύνοντας την αντίληψή του για το τι είναι τι, τόσο εντός όσο και εκτός.
Η πρωταρχική πληγή είναι πάντα εκεί και περιμένει να θεραπευθεί, με κατανόηση, αποδοχή και άνευ όρων Αγάπη. Όσες πληγές κι αν βρίσκονται γύρω της, αν ο αρχικός διχασμός έρθει σ`επαφή με το Φως της Ψυχής, όλες θα κλείσουν για πάντα. Κανείς δεν θα ισχυριστεί πως είναι κάτι εύκολο, όπως και ανέφικτο. Το μονοπάτι βρίσκεται εντός και ο χάρτης που οδηγεί στην Αρχική Αιτία είναι κρυμμένος στην Καρδιά. Ο αναζητητής θα βρεί το θάρρος, την πίστη, την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται μέσα από την συμφιλίωση με τον εαυτό του και την συγχώρεσή του για τις τόσο δυσάρεστες εμπειρίες στις οποίες υποβλήθηκε, μόνο όταν θυμηθεί ότι το έκανε εθελοντικά κάτω από την κατανόηση ενός ανώτερου και απώτερου στόχου του οποίου έγινε κοινωνός. 
Να θυμάσαι ότι σκοπός μας ήταν να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όχι να συμφωνούμε υποχρεωτικά σε οτιδήποτε, καθώς υπάρχουν τόσα μονοπάτια ζωής όσα και οι ενσαρκωμένοι αυτή τη στιγμή γύρω σου, που όλα ανεξαιρέτως οδηγούν στον ίδιο προορισμό.
Ο καθρέφτης των σχέσεων που αυτή την περίοδο θα ενεργοποιηθεί και το κατά πόσο αυτές λειτούργησαν θετικά για όλους τους εμπλεκόμενους ή όχι, θα σου αποκαλύψουν μια προς μια τις όψεις σου που ζητούν την προσοχή σου, την αποδοχή και την Αγάπη σου. Οτιδήποτε παραμένει σαν ανοιχτή πληγή, επιτρέπει στην ενέργειά σου να διαρρέει και σε απομακρύνει από το Ψυχικό σου πρόγραμμα ή στο δυσκολεύει. Αντιμετώπισε το καθετί μέσα από μια Καρδιά ήρεμη, χωρίς ταραχή και ενοχικά, φοβικά και δηλητηριώδη σύνδρομα. Μπορείς και έχεις την δύναμη να διορθώσεις οτιδήποτε, αν το θελήσεις και εστιάσεις στην αιτία που κρύβεται μέσα σου, μένοντας μακριά από τις δραματοποιήσεις των όποιων αποτελεσμάτων. Αν τυχόν συναντήσεις κάτι που λόγω συνθηκών δεν μπορείς να επέμβεις και να διορθώσεις, ζήτησε βοήθεια για το φορτίο, για την διαχείρισή του και την απαλλαγή σου. Κάνε τις προθέσεις σου σαφείς στον εσωτερικό ναό σου και οι απαντήσεις που περιμένεις θα έρθουν.

Αυτή είναι η περίοδος που θ`αποχαιρετίσουμε οριστικά τον παλιό κόσμο και θ`ανοίξουμε τον Δρόμο μας 
για να συναντήσουμε τον Αυθεντικό Εαυτό μας σε μια άνευ προηγουμένου βιωματική εμπειρία.  
Αυτή είναι η προ πολλού δοσμένη υπόσχεση για το Φως που θα κατέλθει στη Γαία.
Αυτή είναι η χρονική στιγμή που συνειδητά θα φυτέψουμε στην Καρδιά μας 
έναν σπόρο Γαλήνης και θα δρέψουμε καρπούς Εκστατικής Αρμονίας.
Στρέψου στο Φως και μόνο
μέχρι να γίνεις Φως
και μόνο ...


- artist: Chayapon Bubbers -