Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τέλος & Αρχή ...


Στις 10 του μήνα, ένας κύκλος 19 περίπου μηνών τελειώνει κι ένας νέος αντίστοιχης διάρκειας ξεκινάει. Πρόκειται για την αλλαγή θέσης των Δεσμών της Σελήνης που μεταβαίνουν από τον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στον άξονα Λέοντα (βόρειος δεσμός) - Υδροχόου (νότιος δεσμός). Αν θυμάσαι τι συνέβη στη ζωή σου την περίοδο από τις 21 Οκτωβρίου 1998 μέχρι τις 5 Απριλίου 2000 που αυτός ο άξονας είχε ενεργοποιηθεί τελευταία φορά, θα σε βοηθήσει και θα σε προετοιμάσει σχετικά. Λογικά, δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν τότε, έχεις προχωρήσει αρκετά βήματα και πολλά έχουν αλλάξει σε όλους τους τομείς. Όμως, οι Δεσμοί της Σελήνης υποδηλώνουν Καρμικά σημεία, μαθήματα, αναγκαιότητες και υποχρεώσεις, δίνουν το στίγμα της εσωτερικής αποστολής που ολοκληρώθηκε και αυτής που θα ξεκινήσει τώρα και συνεπώς δεν είναι κάτι απλό και εύκολο να γίνει κατανοητό στο σύνολό του μέσα στα διαδοχικά κύματα αφύπνισης και ενεργοποίησης που δεχόμαστε αυτή την περίοδο.

Την ίδια μέρα, η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού θα ρίξει άπλετο φως σε πολύ βαθιά και συνήθως απρόσιτα επίπεδα της συνείδησης, με απώτερο σκοπό τον εξαγνισμό της από καθετί που παραμένει επιμελώς και με πρόθεση κρυμμένο, γίνεται νοσηρό και δηλητηριάζει εκ των έσω. Η αληθινή δύναμη του Σκορπιού βρίσκεται στην ικανότητά του να εκτίθεται ολοκληρωτικά στο Φως της Αλήθειας, κάτι που τον ανυψώνει ενεργειακά και του ανοίγει τις πύλες των μυστηρίων. Αν όμως ζεί στις κατώτερες οκτάβες της συνείδησης, τότε κρατάει μυστικές τις αληθινές του προθέσεις ακόμα κι από τον εαυτό του, χρησιμοποιεί την δύναμή του για να κακοποιεί και να χειραγωγεί, βαδίζει την "αριστερή ατραπό" και γκρεμίζεται στην άβυσσο της αυτοκαταστροφής του καθώς εκδικείται τον εαυτό του και αυτοκτονεί με το δικό του δηλητήριο, αργά και βασανιστικά. Αυτή η Πανσέληνος έχει θετικότητα και ευνοεί τον εξαγνισμό και την ανύψωση, για όσους/ες είναι έτοιμοι/ες. 


Ο κύκλος που τώρα κλείνει, μας έδωσε πολλές ευκαιρίες για να βγούμε από την ιδεοληψία του "μάρτυρα", ν`αποβάλλουμε τον ρόλο του θύματος και ν`απομακρυνθούμε από κενές φαντασιώσεις του "Σωτήρα" και κάθε μορφής ψυχολογικό εθισμό και καταναγκασμό (Ιχθύες). Μας έδειξε ωμά τον ψευτο-συντηρητισμό μας και πολύ συχνά μας πέταξε στα μούτρα τα "συμφέροντά μας" αντεστραμμένα ως παγίδες, ενώ μας ζήτησε ν`αποδείξουμε στην πράξη τα αυθεντικά μας αισθήματα για οτιδήποτε θεωρούσαμε και διατυμπανίζαμε πως έχει "αξία" για εμάς (Παρθένος). Η αναθεώρηση και ο επαναπροσδιορισμός μας σε όλα αυτά τα σημεία, ήταν μια πολύ ουσιαστική προετοιμασία για τον κύκλο που ξεκινάει τώρα. Αυτό που θα μας ζητηθεί σε πρώτη φάση είναι να βγούμε από κάθε κούφια κοινωνική συνθήκη που μέχρι χτες επιτρέπαμε να επηρεάζει τις επιλογές μας σαν μουδιασμένοι και σε συνθήκη παραίτησης, ανανεώνοντας την ανάγκη να σταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις κάτω από μια υγιή αντίληψη της εξατομίκευσής μας (Υδροχόος - νότιος δεσμός / ουρά του δράκου) και να συνδεθούμε εκ νέου με την παιχνιδιάρικη παιδική μας ματιά απέναντι στη ζωή, ν`ανανεώσουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να διεκδικήσουμε την θέση που δικαιωματικά μας αξίζει  σε αυτό τον κόσμο, αναλαμβάνοντας την αποστολή μας με ηγετικό τρόπο και χωρίς κανένα φόβο απέναντι στην επιτυχία και την διάκριση που ενδέχεται να μας δοθεί ως ανταμοιβή για όσα έχουμε καταφέρει (Λέων - βόρειος δεσμός / κεφάλι του δράκου).

Είναι πολύ σημαντικό όμως να έχουμε διαχωρίσει τις έννοιες αυτές στη συνείδησή μας από τον τρόπο που ο παλιός κόσμος τις καταννοούσε και τις εφάρμοζε. "Ηγεσία" στο Νέο Κόσμο που αναδύεται, σημαίνει Υπηρεσία, σημαίνει Προσφορά στο Σύνολο για το Καλό Όλων, μηδενός εξαιρουμένου και για κάθε μορφή ζωής. Κάθε πρόθεση εστιασμένη στην υπηρεσία προς τον εαυτό με απώτερο σκοπό να υποτάξει τους άλλους για ν`ανυψώσει το εγω, θα βρεθεί αντιμέτωπη με δυσάρεστες, αναπόδραστες και μη αναστρέψιμες καρμικές συνέπειες. 


Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η πίεση λίγο πριν το τέλος του κύκλου είναι συνεπώς ασφυκτική για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο προηγούμενων χρόνων και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις και την άμεση ανάγκη να δράσουν και ν`απαλλαγούν οριστικά από καθετί νοσηρό που υπάρχει στη συνείδησή τους. Κάθε αθεράπευτη πληγή τώρα αιμορραγεί και πάλι στο πρώτο άγγιγμα, προκαλώντας βαθύ πόνο και σημαίνοντας συναγερμό καθώς το ρολόι μετράει αντίστροφα. Προβλήματα υγείας, συγκρούσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις, απώλειες κάθε είδους, μια διαρκής αίσθηση ότι χάθηκε ο προσανατολισμός, όλα στρέφουν με ένταση στην αναζήτηση διεξόδου. Οι περισσότεροι θα βουλιάξουν στο δράμα για άλλη μια φορά, προσφιλής τακτική τους που αποτελεί και την βασική αιτία που σήμερα βρίσκονται σε αυτό το σημείο και βιώνουν τέτοιου είδους αποτελέσματα.
Όπως πάντα, όπως σε κάθε συνθήκη που συναντάμε τον εαυτό μας, υπάρχει λύση. Είναι αυστηρά προσωπική μας επιλογή αν θα προτιμήσουμε να βαδίσουμε τον ίδιο κακοτράχαλο δρόμο της βίας και της σύγκρουσης, ή αν θα επιλέξουμε να εφαρμόσουμε το αντίδοτο που κάθε κατάσταση χρειάζεται για να ισορροπήσει αρχικά και σταδιακά να θεραπευθεί και ν`απελευθερωθούμε.

" Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη ".
Αν πραγματικά θέλεις ν`αλλάξεις μια οποιαδήποτε συνθήκη στη ζωή σου, τότε άλλαξε το σημείο που εστιάζεις τις σκέψεις σου. Κανένα αποτέλεσμα δεν θα σου φέρει μια στάση εσωτερικής αντιπαλότητας όπου "προσπαθείς" να μην κάνεις κάτι που θεωρείς αρνητικό. Κάθε "προσπάθεια" που κάνουμε, γεννάει ταυτόχρονα ένα φορτίο ισόποσης και αντίρροπης δύναμης που εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να μένουμε στάσιμοι και να παραιτούμαστε σύντομα λόγω κόπωσης και απογοήτευσης. Το κλειδί θα βρεθεί στην ικανότητα εστίασης στην θετική έκβαση, στην χρήση της θέλησης εποικοδομητικά και με στόχο, στην επιμονή και την υπομονή μας καθώς μαθαίνουμε πώς ν`αφεθούμε στην ροή των γεγονότων με εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι όλα όσα βιώνουμε αποτελούν τμήμα της διαδρομής που θα μας οδηγήσει στον απώτερο Ψυχικό σκοπό μας.
Όλα εκείνα που πρέπει ν`αλλάξουν, όλα όσα εμποδίζουν την πρόοδο και την εξέλιξή μας, εμφανίζονται μπροστά μας με την μορφή προβλημάτων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, καθρεφτίζοντας τις ψυχολογικές γεννεσιουργές τους αιτίες. Η συνήθης εγωιστική μας αντίδραση είναι να ψάχνουμε τον υπαίτιο έξω από εμάς, κατά κανόνα. Η άρνηση είναι η πρώτη ενστικτώδης και φοβική αντίδραση που επίσης υποδηλώνει ότι δεν επιθυμούμε να συνεργαστούμε και ν`ακολουθήσουμε την ροή των πραγμάτων, αποσυμβολίζοντας και κατανοώντας βαθύτερα τις αιτίες. Σαν κακομαθημένα παιδιά που δεν υποχωρούν με τίποτα αν δεν γίνει το δικό τους, υψώνουμε τείχη ανάμεσα σ`εμάς και το πρόβλημα, τηρώντας αμυντικο-επιθετική στάση και καθιστώντας κάθε επικοινωνία με την άλλη πλευρά ανύπαρκτη μέσα από μια ανόητα πεισματάρικη εμμονή να μην αποδεχθούμε το δίκαιο μερίδιο της δικής μας ευθύνης. Ο αγγελιοφόρος ήρθε με δυσάρεστα νέα κι επειδή δεν μας αρέσουν αυτά που ακούμε, τον ονομάζουμε "εχθρό" και θέλουμε να του πάρουμε το κεφάλι. Ό,τι κι αν κάνουμε, αργά ή γρήγορα θ`αντιληφθούμε πως τα τείχη που υψώσαμε έγιναν μια σκληρή κι ασφυκτική φυλακή όπου θα παραμένουμε έγκλειστοι για όσο επιμένουμε ν`αρνούμαστε την αλήθεια που η ζωή μας έστειλε για να μας αφυπνίσει. Όλα τα γεγονότα μεταφέρουν ένα μήνυμα που χρειαζόμαστε στην χρονική στιγμή που αυτά εμφανίζονται. Το δράμα είναι μονάχα η επιφάνεια, το σύμβολο της αλλαγής που καλούμαστε να κάνουμε βρίσκεται κάτω από αυτή και είναι συνήθως κάτι πολύ απλό και βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας φορώντας την μορφή "αρνητικών" γεγονότων που εκδηλώνουν την έλλειψη και ταυτόχρονα υλοποιούν το απαραίτητο "μάθημα" για την συμπλήρωσή της. Η βασικότερη και πιο ουσιαστική έλλειψη θα βρεθεί απαντώντας το ερώτημα: έμαθες ν`αγαπάς τον εαυτό σου; Εκεί πάσχει η συντριπτική πλειοψηφία και αυτή είναι η αρένα όπου δίνονται οι πιο σκληρές μάχες μεταξύ μας.


Η Καρδιά δεν φοβάται την αλλαγή, γνωρίζει ότι ζωή σημαίνει συνεχής ροή σε μια αέναη διαδικασία ανύψωσης, μέχρι την επιστροφή στην Αρχική Αιτία, απ`όπου κάθε ζωή εκπορεύθηκε. Το ταξίδι είναι αιώνιο και συναρπαστικό, σ`έναν ορίζοντα γνώσεων που ξετυλίγονται μέσα από αμέτρητες διαστάσεις που η ολοένα διευρυμένη συνείδηση θα προσεγγίζει, συναντώντας τον εαυτό της στο διηνεκές, μέσα σε μυριάδες μορφές και καταστάσεις ύπαρξης.
Το μυαλό τρέμει την αλλαγή καθώς προγραμματίστηκε σε φτωχά νοητικά πλαίσια που θεωρεί "κόσμο" του, ταυτίστηκε με αυτά και τα υπερασπίζεται απέναντι στην παραμικρή τροποποίηση που αντιλαμβάνεται ως απειλή για την ίδια του την ύπαρξη. Το μυαλό είναι ανίκανο να νιώσει οτιδήποτε, μπορεί να υποκριθεί και ν`αναλύσει μέσω της λογικής τα συναισθήματα, αλλά δεν μπορεί να τα νιώσει. Το μυαλό ξέρει μόνο να "μετράει" μέχρι εκεί που το εκπαίδευσε ο κάτοχός του. Εκεί βρίσκεται το όριό του και μαζί ο απόλυτος τρόμος του για το άγνωστο που απλώνεται μπροστά του και για το οποίο δεν έχει καμία πληροφορία, ούτε και εμπειρία. Το μυαλό δεν γνωρίζει πώς να αφεθεί στην ροή, καθώς την φοβάται και προσπαθεί να την ελέγξει με αποτέλεσμα να την μπλοκάρει αφού δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον ρυθμό της. Το μυαλό κινείται μόνιμα ανάμεσα στα αντίθετα και ζητάει πάντα την επιλογή πλευράς, με αυτούς ή με τους άλλους, αυτό ή εκείνο, θύτης ή θύμα, εξουσιαστής ή εξουσιαζόμενος κ.ο.κ. Το μυαλό δεν έχει τις λύσεις, η Καρδιά τις έχει και θα τις εφαρμόσει μέσα από την Συνεργασία για το κοινό καλό. Το μυαλό είναι όργανο στην υπηρεσία της επιβίωσης του φυσικού σώματος, η Καρδιά κατέχει το κλειδί της Αγάπης που ανοίγει όλες τις Πύλες της Συνείδησης και φέρνει τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα, εξασφαλίζοντας τον σεβασμό απέναντι σε κάθε έκφανση της ζωής. Η δικτατορία του μυαλού δεν θα καταρρεύσει με μάχες και οδοφράγματα, θα διαλυθεί ήρεμα και θα παραδοθεί στην Ψυχή όταν η ενέργεια που το τρέφει καθημερινά ανα-στραφεί και εστιαστεί στην Καρδιά και στις ποιότητες της Χαράς, της Ευγνωμοσύνης και της Εμπιστοσύνης.

Όσοι και όσες προετοιμάστηκαν εντατικά στα προηγούμενα χρόνια, τώρα θα δρέψουν τους καρπούς του εσωτερικού περιβολιού τους που καλλιέργησαν με υπομονή κι επιμονή, ανεξαρτήτως συνθηκών, που σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολες.

Οι υπερβάσεις που καλούμαστε να κάνουμε έναντι του παλιού μας εαυτού, αναγκάζουν σε μια στροφή εντός και στην αναζήτηση της προσωπικής Αλήθειας που διέπει την ύπαρξή μας. Ο χώρος απ`όπου θα εκδηλωθούν οι Ψυχικές μας Δυνάμεις και θα τεθούν στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας, οφείλει να είναι καθαρός κι απαλλαγμένος από τις σκεπτομορφές των παρωχημένων ταυτοτήτων και των κοσμοθεωριών που εξυπηρέτησαν τον σκοπό τους και τώρα περνούν στην διαδικασία της αποσύνθεσης, έτσι ώστε ν`απελευθερωθεί ενεργειακό δυναμικό που θα προάγει την ανύψωσή μας στο επόμενο στάδιο της αυτοσυνείδησης.

Το Κοσμικό Σχέδιο ξετυλίγεται μέσα μας, σε κάθε βήμα που κάνουμε για να συναντήσουμε το Φως της Ψυχής μας
και να σταθούμε ακλόνητοι στην ενοποιητική εμπειρία του.

Η μύηση εντός του Κοσμικού Πυρός που θα δεχθούμε, θα οδηγήσει την Συνείδηση
μπροστά στην αποκάλυψη της πιο βαθιάς και ουσιαστικής αλήθειας:

Εμείς Είμαστε το Κοσμικό Σχέδιο.  - artist: Eiko Ojala -