Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Πρό(σ)κληση ...


Παρασκευή 19/5 ξημερώνει και φέρνει μια έκπληξη για όλους/ες.
Πρόκειται για μια προτροπή σε εσωτερική αναγέννηση, ικανή να δώσει μια ώθηση ανανέωσης στη ζωή και να εμπλουτίσει την σχέση με τον εαυτό μας, κάτι σαν το οξυγόνο που εδώ και καιρό περιμένουμε για να πάρουμε βαθιές ανάσες.
Στο Σύμπαν της Ελεύθερης Βούλησης όμως, οτιδήποτε κι αν μας προσφέρεται, αν δεν απλώσουμε το χέρι μας για να το δεχτούμε έχοντας πλήρη συνείδηση της επιλογής μας, καμία δύναμη δεν θα μας αναγκάσει.


Η πρόκληση στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτής της μέρας, έχει να κάνει με τους εξής παράγοντες:
- έχεις ανοιχτά τα ραντάρ σου για να συλλάβεις το μήνυμα;
- έχεις καλλιεργήσει την διαίσθησή σου ώστε ν`αντιδράσεις ακαριαία αν χρειαστεί, ώστε να μην χάσεις την όποια ευκαιρία παρουσιαστεί μπροστά σου;
-  τολμάς να βγείς από την ζώνη άνεσης (comfort zone) του γνώριμου και οικείου που ζείς και ν`ανταποκριθείς σε μια πρόταση / πρό(σ)κληση επαναστατικών και ανατρεπτικών ποιοτήτων;

Ό,τι κι αν εμφανιστεί αυτή την μέρα και στην διάρκεια του Σ/Κ, θα έχει απρόβλεπτο χαρακτήρα και θα θέσει σε δοκιμασία την ετοιμότητά μας απέναντι στα προηγούμενα ερωτήματα, ουσιαστικά όμως θα μας φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια μας που αφορά στο κατά πόσο ειλικρινείς είμαστε όταν ζητάμε ή ευχόμαστε περισσότερη ελευθερία και δημιουργικότητα στη ζωή μας. Εδώ, ο καθένας θα συναντήσει τον πραγματικό εαυτό του χωρίς άλλοθι και δικαιολογίες. Έχεις ακούσει αυτό που λένε: "πρόσεξε τι εύχεσαι γιατί μπορεί και να σου συμβεί"; Κάτι τέτοιο έρχεται.

Οι προκλήσεις δεν έρχονται πάντα απ`έξω, όπως γνωρίζεις. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να έχεις εμπνεύσεις και νέες ιδέες που θα σου ζητήσουν ετοιμότητα στην καταγραφή τους αλλά και τόλμη στην εφαρμογή τους, κάτι που θα σε φέρει αντιμέτωπο/η και πάλι με την αλήθεια σου.

Ό,τι κι αν συμβεί, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, όλα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο που διανύουμε αποτελούν μια προετοιμασία για όσα ακολουθούν και που θα έχουν το στοιχείο της έκπληξης σε υπερθετικό βαθμό. Όλα μας ζητούν ν`ανοίξουμε τα εσωτερικά μας κανάλια, να διευρύνουμε τις προσλαμβάνουσές μας και ν`απελευθερώσουμε τα μυαλά μας για να υποδεχθούμε σιγά σιγά μια "πραγματικότητα" πέρα από κάθε φαντασία. Βασική προϋπόθεση για να σταθούμε σταθεροί και να μην χάσουμε τις ισορροπίες μας όταν αυτά τα γεγονότα έρθουν, είναι να έχουμε ήδη αφυπνήσει και καλλιεργήσει την αντίληψη και την κατανόηση του εαυτού μας. Το επίπεδο της αυτεπίγνωσης που θα έχουμε εκείνη την χρονική στιγμή, θα προσδιορίσει και το είδος της αποστολής που θα μας ανατεθεί. Σε παλαιότερες αναρτήσεις μου στο fb, έγραφα συχνά για όσα έρχονται να μας συναντήσουν: "όλα θα γίνουν ξαφνικά". Αυτές οι μέρες θα μας δώσουν μια μικρή γεύση του απροσδόκητου, του απρόβλεπτου και του αιφνιδιαστικού.
Ας μετρήσει ο καθένας τον εαυτό του και ας αναγνωρίσει πού, πόσα και τι είδους σημεία υπάρχουν ακόμη μέσα του που η Τόλμη, η Πίστη και η Εμπιστοσύνη δεν έχουν ικανοποιητική παρουσία. Η στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν μας συμβαίνει τυχαία αυτή την περίοδο, δεν είναι καθόλου μακριά.


- artist: Louis Dyer -