Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Σύνθεση ...


Νέα Σελήνη στους Διδύμους, απόψε στις 22:44.
Νέος κύκλος 28 ημερών, νέες ευκαιρίες, προκλήσεις και δυνατότητες.
Κλειδί της περιόδου: Σύνθεση.

Η Μεταμόρφωση συνεχίζεται για όλους, σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας, συνειδητό και υποσυνείδητο, σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό, φυσικό και Ψυχικό.
Τώρα το κάλεσμα αφορά στην αναγκαιότητα να κατανοήσει ο καθένας μέχρι ποιου σημείου έχει κατορθώσει να συγκεράσει τα εσωτερικά του αντίθετα της αρσενικής και της θηλυκής του όψης. Η στάση του Παρατηρητή είναι απόλυτα απαραίτητη για όλη την περίοδο, καθώς η προηγούμενη Πανσέληνος στον Σκορπιό αναμόχλευσε βαθιά θαμμένες αλήθειες, σήκωσε πολλή σκόνη από τον εσωτερικό μας βυθό που έχει ήδη αρχίσει να κατακάθεται και ν`αποκαλύπτει εκείνα τα πολύ ιδιαίτερα σημεία μας που οφείλουμε να συνθέσουμε εντός, αν επιθυμούμε να προχωρήσουμε συμπαγείς, ακέραιοι και αρτιμελείς (αλληγορικά και κυριολεκτικά).


Οι Δίδυμοι ανήκουν στην ομάδα των ζωδίων του Αέρα και είναι εστιασμένοι στο νοητικό πεδίο. Η μεταβλητότητά τους όμως, τους καθιστά έντονα φλύαρους και χρησιμοποιούν το κέντρο (Chakra) του λαιμού αλόγιστα, ανεύθυνα και υπερβολικά με αποτέλεσμα να μιλούν χωρίς ν`ακούν τους συνομιλητές τους αλλά και χωρίς να καταλήγουν πουθενά. Μιλούν για να μιλούν, αγνοώντας την δύναμη του ήχου που εκπέμπουν και την αποκρυφιστική του σημασία στην διαδικασία δόμησης σκεπτομορφών, στην οποία και επιδίδονται με άστοχο τρόπο με αποτέλεσμα να δεσμεύονται από αυτές, χωρίς όμως να το γνωρίζουν.
Αυτό, είναι ακριβώς το σημείο που πρέπει ν`αποφύγουμε αυτή την περίοδο να βρεθούμε, είτε καθώς σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας είτε καθώς συζητάμε με άλλους για οποιοδήποτε θέμα. Η ικανότητα να παρατηρούμε τις σκέψεις μας κρατώντας μια ασφαλή απόσταση από την δυναμική ροή τους χωρίς να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά και ν`αντιδράμε, θα παίξει σπουδαίο ρόλο στα αποτελέσματα αυτού του νέου κύκλου. "Σκέψου πριν μιλήσεις" είναι το μοτο που θα βοηθήσει πολύ, αν δεν το ξεχνάμε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε συνθήκες ικανές να μας παρασύρουν σε ανελέητους εσωτερικούς ή εξωτερικούς διαλόγους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θ`αποφύγουμε να πούμε τα πράγματα με τ`όνομά τους, υπεκφεύγοντας μια όποια αντιπαράθεση που ήρθε ο καιρός της να συμβεί για να ξεκαθαρίσουν καταστάσεις. Σημαίνει να προσέξουμε εκείνες τις ανόητες υπερβολές όπου ξεστομίζουμε βαριές κουβέντες που πληγώνουν και που είναι πολύ δύσκολο μετά να τις πάρουμε πίσω όταν σε μια νηφάλια στιγμή μας μετανιώσουμε καθώς θ`αντιληφθούμε ότι υπήρχε και μια άλλη οπτική γωνία που αγνοούσαμε. Και όπως γίνεται πάντα, η νηφάλια στιγμή μπορεί ν`αργήσει, αλλά θα έρθει.


Για όσους/ες η εσωτερική τους ανάπτυξη έχει ήδη τεθεί ως βασική προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους, η ευκαιρία τώρα στοχεύει στην ανάδειξη του ποσοστού σύνθεσης που έχουν καταφέρει μεταξύ αρσενικής και θηλυκής τους όψης. Παρατηρώντας χωρίς εμπλοκή και θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα στον εαυτό σου, μπορείς ν`αποσαφηνίσεις πολλά σημεία και να σου προσφέρεις εσωτερική διαύγεια:

- πώς συζητάς με τον εαυτό σου εσωτερικά; πώς του φέρεσαι καθημερινά, ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα που κάνεις μέχρι τα πιο πολύπλοκα ή τα πιο σοβαρά; (σχέση με τον εαυτό και αποδοχή του φύλου που έχεις διαλέξει στην παρούσα ενσάρκωση).
- όταν συνομιλείς με άλλους, πώς αναφέρεσαι στον εαυτό σου; τι είδους χαρακτηρισμούς και κοσμητικά επίθετα χρησιμοποιείς; τι είδους ρόλους παίζεις και πόσο σε εκφράζουν; είναι δική σου επιλογή ή στους έχουν επιβάλλει άλλοι; (προβολή του εαυτού προς τα έξω, η εικόνα που προβάλλουμε στον κοινωνικό μας καθρέπτη με σκοπό να γίνουμε αποδεκτοί και ν`ανήκουμε σε κάποια κοινωνική ομάδα).
- ο/η σύντροφός σου, τι είδους στοιχεία διαθέτει που σε έλκουν; τα έχεις αναγνωρίσει ένα προς ένα ή βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στη συνείδησή σου; αν τα ζυγίσεις στο σύνολό τους, εκπροσωπεί αυτός ο άνθρωπος το καλύτερο "δείγμα" του αντίθετου φύλου για σένα; πόσο έχεις αναγνωρίσει μέσα σου, στην αντίθετη όψη σου, την ύπαρξη αυτών των στοιχείων; τα θετικά που θαυμάζεις σε αυτόν/ήν αποτελούν μια μακρινή κορυφή που ίσως κάποτε κατακτήσεις κι εσύ για σένα, ή σου δίνουν κίνητρο για να τα συναντήσεις μέσα σου; τα αρνητικά του στοιχεία τι σου λένε για σένα; τα έχεις αναγνωρίσει μέσα σου ή επιμένεις να πιστεύεις πως δεν έχουν καμία σχέση μ`εσένα; ("το όμοιο έλκει το όμοιο", σε κάθε περίπτωση έλξης-απώθησης το μήνυμα που δίνουμε στον εαυτό μας είναι ν`αναγνωρίσουμε όλες μας τις όψεις, φωτεινές και σκοτεινές, χωρίς να τις κρίνουμε, με σκοπό να ενοποιηθούμε αγαπώντας το σύνολο του εαυτού μας και όχι να ζούμε κατακερματισμένοι και να υποκρινόμαστε πως όλα είναι μια χαρά την στιγμή που η ντουλάπα μας είναι γεμάτη σκελετούς).
- πώς νιώθεις και πώς σκέφτεσαι για τους ομοφυλόφιλους; πέρα από τα πολιτικώς ορθά κλισέ "ο καθένας έχει δικαίωμα στην διαχείριση της σεξουαλικότητάς του" κ.λπ., εσύ πού βρίσκεσαι σχετικά με την βαθύτερη κατανόηση αυτού του μονοπατιού; σ`έχει απασχολήσει καθόλου;
- αν έχεις διαλέξει αυτό το μονοπάτι, πώς το βιώνεις; έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου ή περιμένεις την κοινωνική σου αναγνώριση και αποδοχή για να συμφιλιωθείς με την επιλογή σου; τι είδους ενοχικά συμπλέγματα κουβαλάς και πώς τα προβάλλεις εντός και εκτός; βρίσκεσαι σε κατάσταση πολιορκίας και αντιπαράθεσης με τον κόσμο, ή έχεις βρεθεί σ`εκείνο το σημείο όπου βιώνεις τον εαυτό σου με χαρά και αγάπη;
- στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύντροφος, έχεις συνειδητοποιήσει ποια είναι τα στοιχεία που θα ήθελες να έχει, αν δινόταν η ευκαιρία; τι ακριβώς ψάχνεις στο αντίθετο φύλο, ή στο όποιο φύλο; τι αναζητάς έξω από εσένα που δεν έχεις ανακαλύψει μέσα σου; αν γνωρίζεις τι ψάχνεις, τι σε σταματάει να το αναζητήσεις εντός, να το βρείς και να το καλλιεργήσεις;
- πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα μπορείς ν`απευθύνεις και για τις φιλίες και γενικά τον κοινωνικό σου κύκλο, καθώς όλες μας οι επιλογές συμβολίζουν κάποιο στοιχείο και κάποια όψη μας.

Κάθε κύκλος και μια νέα ευκαιρία για όλους μας, να ψάξουμε, να βρούμε, ν`αναγνωρίσουμε και πάλι τον εαυτό μας, σε ολοένα βαθύτερα επίπεδα. Το Σύμπαν προτείνει, κάθε φορά και κάτι άλλο που όμως συνεχίζει από το σημείο όπου σταμάτησε η προηγούμενη πρόταση, αν φυσικά υποθέσουμε ότι σταμάτησε. Εμείς επιλέγουμε αν θ`αποδεχθούμε την πρόκληση και θα στραφούμε στα σημεία που μας υποδεικνύει, έτσι ώστε, βήμα βήμα, να ανοίξουμε τον εσωτερικό μας χώρο για να έρθει το Φως της Κατανόησης που θα μας προσφέρει την Δύναμη, την Χαρά και την Εσωτερική Γαλήνη που χρειαζόμαστε στην κρίσιμη, μεταβατική και μεταμορφωτική περίοδο που διανύουμε.
Τα αντίθετα, όποιο κι αν είναι το ζευγάρι μέσα απ`όπου εκδηλώνονται, αποτελούν το βασικό συστατικό αυτού του τρισδιάστατου κόσμου που τώρα φθίνει και αποσυντίθεται με αυξανόμενη ταχύτητα. Κανένα κάλεσμα δεν είναι τυχαίο, εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα, ένα προς ένα, οδηγούν τον καθένα μας στο σημείο που πρέπει να βρεθεί, σύμφωνα με το Ψυχικό του πρόγραμμα και τους δικούς του ρυθμούς. Τώρα όμως που όλα επιταχύνουν, αναγκαστικά πρέπει να επιταχύνουμε κι εμείς για να μην μείνουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο, είναι πολύ ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος αλλά τίποτα δεν είναι ανέφικτο και ακατόρθωτο για όποιον/α επιθυμεί να προχωρήσει. Το μεγαλύτερό μας εμπόδιο θα βρεθεί πάντα στην δικτατορία του μυαλού, όπως έχουμε ξαναπεί. Μένει στην θέληση του καθένα το αν και κατά πόσο θα υπερβεί τα μέχρι στιγμής γνωστά και οικεία σημεία του εαυτού του και θα τολμήσει ένα άλμα πίστης στο "άγνωστο" και το νέο, που όπως πολύ σύντομα θα διαπιστώσει όταν τολμήσει, μόνο άγνωστο δεν είναι.
Μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες παραδοξότητες αυτής της εποχής είναι ότι τώρα καλούμαστε ν`αφυπνισθούμε από τον λήθαργο αιώνων και απλώς να θυμηθούμε αυτά που πάντοτε γνωρίζαμε.

Οι ευκαιρίες μας έρχονται η μία πίσω από την άλλη.
Εμείς επιλέγουμε
και σε κάθε μας επιλογή
ξανασυναντάμε
τον Εαυτό μας.
Από την Αρχή.


- artist: abbaspace -