Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Γρίφος ...


Το άρθρο που ακολουθεί, απευθύνεται στους αναζητητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Ομαδικό Έργο που έχει ανακοινωθεί, αλλά και σε όσους/ες εργάζονται μαζί μου στην "Καθοδήγηση Προσωπικής Ανάπτυξης". 
Είναι αυτονόητο πως κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να στοχαστεί σε όσα θα διαβάσει και να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί.


Οραματίσου έναν κύκλο.
Τοποθέτησε τον εαυτό σου στο κέντρο του.
Σχεδίασε νοητά μια ευθεία γραμμή που εκτείνεται από το κέντρο και αγγίζει την περιφέρεια, σε ένα οποιοδήποτε σημείο.
Αυτό το σημείο είναι το Χρήμα και η ευθεία γραμμή είναι διπλής κατεύθυνσης, που υποδηλώνει τον τρόπο που το χρήμα έρχεται σ`εσένα και φεύγει από εσένα.

Οι δυνάμεις που ελέγχουν την ροή του χρήματος, έχουν στήσει στο σημείο πρόσβασής σου κάτι ανάλογο με τα διόδια, (συμβολικά πάντα), κάτι που σημαίνει ότι σου δίνουν διαρκώς το μήνυμα ότι για να έχεις πρόσβαση στο χρήμα θα πρέπει πρώτα να περάσεις από αυτούς που τις προσωποποιούν.
Η γραμμική σου σκέψη, που είναι αναπόσπαστο στοιχείο της 3ης διάστασης που ζείς, κινείσαι και υπάρχεις, αποδέχεται αυτή την συνθήκη και καταλήγεις να παίζεις το "παιχνίδι" του χρήματος με τους δικούς τους όρους, οι οποίοι φυσικά δεν είναι ποτέ δίκαιοι, τίμιοι και διαφανείς. Αλλάζουν συνέχεια όπως τους συμφέρει κι εσύ προσπαθείς αδιάκοπα να προσαρμόζεσαι σε μια ρευστή κατάσταση ενώ γνωρίζεις πως όσα χρήματα και αν κερδίσεις, στην ουσία δεν έχεις εξασφαλίσει καμία σιγουριά και σταθερότητα για τον εαυτό σου. Το αποτέλεσμα αυτής της εξαπάτησης που έχεις υποστεί, σήμερα εκδηλώνεται με μια διαρκή αύξηση του "κόστου ζωής" ενώ ταυτόχρονα η πρόσβασή σου στο χρήμα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με όλο και πιο σκληρούς όρους.
Μακροσκελής ανάλυση είναι περιττή, όλοι μας γνωρίζουμε το πρόβλημα.


Η μεγάλη πρόκληση που βιώνουμε ήδη, ανεξάρτητα πόσο έχουμε συνειδητοποιήσει την έλευσή της, έχει να κάνει με την διεύρυνση και επέκταση της αντίληψής μας από τον γραμμικό τρόπο σκέψης της 3ης διάστασης στον Ολιστικό τρόπο της 5ης διάστασης.
Ο γρίφος με αυτό έχει να κάνει και σκοπό του έχει να σου υποδείξει τους βασικούς περιορισμούς, μέσα στους οποίους έχουμε εγκλωβιστεί επί σειρά αιώνων.

Αν λοιπόν, το ένα σημείο πρόσβασής σου στο χρήμα είναι εμποδισμένο και η ροή λιγοστή, τότε καλείσαι ν`αναρωτηθείς και αν μπορείς ν`απαντήσεις στο ερώτημα: τα υπόλοιπα σημεία πρόσβασής σου στην περιφέρεια του κύκλου, τι εξυπηρετούν;
Αφού ο κύκλος ως γεωμετρικό, στατικό σχήμα, έχει 360 μοίρες και η μία είναι μπλοκαρισμένη, τότε, έχεις στην διάθεσή σου άλλες 359 μοίρες, έτσι δεν είναι;

Μια επιπρόσθετη ερώτηση σε καλεί επίσης ν`απαντήσεις στο τι είναι ο χώρος μεταξύ του κέντρου στο οποίο βρίσκεσαι και της περιφέρειας όπου στοχεύεις. Είναι "κενός"; Αν δεν είναι, τότε τι εμπεριέχει;

Το ίδιο, αρχικό ερώτημα απευθύνεται στους πιο προχωρημένους και έτσι ο κύκλος μετατρέπεται σε σπείρα, αν τον κοιτάξεις κάθετα και προσθέσεις άλλη μια διάσταση στην οπτική σου γωνία. Έτσι, τα σημεία πρόσβασης πολλαπλασιάζονται αλλά το ερώτημα παραμένει... τι εξυπηρετούν;

                                                                                                                                                    
Η υπέρβαση είναι το μεγάλο ζητούμενο της περιόδου που διανύουμε και αφορά σε κάθε νοητικό πλαίσιο που μέχρι χτες εξυπηρετούσε την καθημερινότητά μας.
Τώρα πια και σιγά σιγά όλο και περισσότερο θα γίνεται αντιληπτό ότι τα διαθέσιμα εργαλεία ερμηνείας και αντιμετώπισης της πραγματικότητας δεν επαρκούν. 
Χρειαζόμαστε καινούριους και ρηξικέλευθους τρόπους, η αναγκαιότητα των οποίων θα γίνει έντονα αισθητή καθώς βαδίζουμε ήδη σε αχαρτογράφητα μονοπάτια της εξελικτικής διαδικασίας.

Αυτά και άλλα πολλά, στο ίδιο συχνοτικό πρότυπο, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν με τρόπο ώστε οι αναζητητές πλέον να γνωρίζουν μέσω βιωματικής εμπειρίας και όχι θεωρητικής παπαγαλίας τον τρόπο που θα υπηρετήσουν την Ανθρωπότητα. 
Η βιωματική εμπειρία θα προκύψει μέσα από την Υπηρεσία και θα είναι τόσο ξεκάθαρη και διαυγής που τίποτα δεν θα μπορεί να την αμφισβητήσει.
Η 5η διάσταση είναι ανοιχτή για όσους/ες έχουν το θάρρος να πλησιάσουν, απαλλαγμένοι όσο το δυνατό από τις αρχαίες σκεπτομορφές του αυτο-περιορισμού, είτε αυτό σημαίνει χαμηλή αυτοπεποίθηση είτε χαμηλός αυτοσεβασμός είτε γενικά απαξίωση του εαυτού μέσω της υποταγής στα ενοχικά συμπλέγματα της πατριαρχίας.

Η Υπηρεσία
θα σας "κουρδίσει"
στην ανώτερη οκτάβα
και θ`ανοίξει διάπλατα
όλα τα κανάλια σας.

Η Γνώση
που τεκμηριώνεται στην πράξη
θα σας φέρει σ`επαφή
με το Ομαδικό Έργο,
συνειδητά
και εστιασμένα.

Η Ενέργεια
θα κατέλθει
"στο όμοιο που έλκει το όμοιο".

Και όλα θα είναι καλώς καμωμένα.

                                                                                                                                                                             
 [ photos by: Ken Lambrecht, Jazzy & Miguel Silva ]